Медовий компот з абрикосів

Для медового компоту краще вибрати злегка недостиглі, щільні абрикоси. Мед можна взяти будь-який, в тому числі і зцукрілий.


Для приготування медового компоту нам знадобиться:
абрикоси - 2 кг,
гвоздика (бутони) - 2-3 ст. ложки,
мед - 700-800 г,
вода - 2 л.
Як приготувати медовий компот:
Банки і кришки простерилизуємо. Абрикоси помиймо, обсушимо та порозрізаємо навпіл, видаливши кісточки. Розкладемо абрикоси по банкам, заповнюючи їх до вінця.

Воду налиймо в каструлю, додамо мед і нагріваємо на середньому вогні, помішуючи, поки мед повністю не розчиниться в воді. Додамо в сироп гвоздику і кип'ятимо 1 хвилину. Знімаємо сироп з вогню, гвоздику можна видалити або залишити в сиропі.

Гарячим сиропом залиймо банки так, щоб сироп трохи переливався через край. Відразу закатуємо кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте ковдрою або чим-небудь теплим і залиште так до повного охолодження.

Схожі новини по темі Рецепти / Заготовки на зиму



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль