Готуємо морозиво Крем-брюле

  Рецепти / Десерти
Класичний простий рецепт приготування домашнього морозива Крем-брюле

Всіма улюблене морозиво Крем-брюле робиться на основі рідкої карамелі. Карамель досить просто приготувати вдома. Якщо ви не хочете цим займатися, то візьміть замість неї варене згущене молоко (2-3 столові ложки).


Для приготування морозива Крем-брюле нам знадобиться:
Для приготування карамелі:

цукор коричневий - 100 г
молоко - 100 мл
Для основиморозива крем-брюле:
вершки 20% - 500 мл
молоко сухе - 50 г
крохмаль кукурудзяний - 15 г
цукор - 80 г
Як приготувати карамель:
для приготування карамелі насиплемо коричневий цукор в невелику каструлю, ставимо на середній вогонь, та нагріваємо до тих пір, поки цукор повністю не розплавиться. Можна акуратно помішувати масу ложкою. Якщо ви використовуєте білий цукор, то розтопіть його і доведіть до золотистого кольору. Не варто дуже довго тримати карамель на плиті, бо вона може потім гірчити. Зніміть каструлю з карамеллю з вогню і тонкою цівкою влийте в неї тепле молоко, весь час помішуючи. Суміш в каструльці зазвичай почне пінитися і може розбрискуватися, будьте обережні. Поверніть каструлю на плиту і нагрівайте, поки карамельно-молочна суміш не стане однорідною, потім зніміть з вогню і остудіть.
Як приготувати морозиво Крем-брюле

В іншій каструлі змішаємо цукор і сухе молоко, додамо 200 мл вершків та поставимо на невеличкий вогонь. Доведемо до кипіння і готуємо, поки цукор і сухе молоко повністю не розчиняться.

Крохмаль розведемо у 50 мл вершків і влиємо у каструлю, де готуються вершки з цукром та сухим молоком. Варимо 1-3 хвилини, поки вершки не загуснуть. По готовності знімаємо з вогню, та ставимо остудити.

Як приготувати морозиво Крем-брюле

Беремо відповідний посуд і змішуємо остиглі заварні вершки, карамель і вершки, 250 мл.,що залишилися, ретельно перемішуємо до однорідності.

Морозиво крем-брюле майже готове, залишилося перелити у відповідний контейнер і поставити в морозилку. Морозиво буде готове через 10-12 годин. Перед подачею залиште морозиво на 5-10 хвилин при кімнатній температурі.Смачного!!!

Схожі новини по темі Рецепти / Десерти



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль