Теплий салат із запеченою картоплею

Рецепт приготування вітамінного салату з молодою запеченою картоплею.

У травні на фермерських ринках вже продається молода картопля нового врожаю, з тонкою шкірочкою і розсипчастою м'якоттю. Молоду картоплю найкраще варити в «мундирі» або запікати в духовці з сіллю і пряними травами. А на основі запеченої картоплі можна приготувати смачний вітамінний весняний салат по простому рецепту з фото.


Для приготування салату з запеченою картоплею, нам знадобиться:
молода картопля - 4-5 шт.
солодкий перець (червоний і жовтий) - 2 шт.
оливки (без кісточки) - 3 ст. ложки
помідори черрі - 200 г
кріп - 1 маленький пучок
чебрець сушений - 2 ст. ложки
оливкова олія - 2-3 ст. ложки
сіль, перець - за смаком

Як приготувати салат з запеченою картоплею: Для початку ретельно помиємо молоду картоплю під проточною водою, обсушимо паперовими полотенцями та наріжемо кружечками. Виклавши картоплю у відповідний посуд, полиймо оливковою олією, посолимо та поперчимо, додамо чебрець та ретельно перемішаємо. Викладаємо на деко або в форму для запікання в один шар та ставимо у духовку запікатися при температурі 180 градусів до готовності (10-15 хвилин).

Як приготувати салат з запеченою картоплею

Поки буде запікатися у духовці картопля, приготуємо овочі. Помиємо перець, помідори і зелень. Наріжемо овочі і оливки довільно, а кріп дрібненько.

Перекладемо нарізані овочі у миску та додамо горячу запеченену картоплю. Перемішаємо усе і посипемо салат зеленню, приправимо сіллю і перцем та заправимо оливковою олією. Такий салат треба подавати до святкового столу одразу. Смачного Вам!

Схожі новини по темі Рецепти / Салати і закуски



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль