Навесні нам особливо гостро не вистачає вітамінів. Пора перейти на легкі, але поживні страви, які додадуть вітамінів у наш організм і позбавлять від авітамінозу!
Тонкі листи савойської капусти мають більш ніжний смак, ніж листя білокачанної, і, завдяки своїй м'якій структурі, ідеально підходять для приготування голубців по нашому простому рецепту з фото. Для тих, хто дотримується Посту, ми зробимо начинку з овочів і рису. Тим, хто не дотримується Посту, можна в начинку додати трохи відвареної яловичини, м'яса птиці або грибів.
Для приготування голубців з савойської капусти, нам знадобиться:
Савойська капуста - 1 качан,
Лук-порей, зелена частина - 1 шт.,
Морква велика - 1 шт.,
Рис - 0,5 склянки,
Рослинна олія,
Зелена цибуля,
сіль,
Перець.
Як приготувати пісні голубці: Для початку відваримо рис пару, не забуваємо трохи посолити і перемішати. Відокремимо капустяне листя, сполоснемо холодною водою, потім заллємо окропом та залишимо на кілька хвилин.
Моркву натремо на середній тертці і поріжемо цибулю порей. Потім на рослинній олії підсмажимо цибулю з морквою. Трохи посолимо та поперчимо. Дамо остинути. У відповідному посуді додамо рис до цибулі з морквою та перемішаємо. Виріжте потовщення на листках капусти або відбийте цю частину так, щоб вона стала м'якою.
На капустяний лист викладіть 1 - 2 столові ложки начинки і згорніть його у вигляді конверта. Викладіть підготовлені конвертики в чашу пароварки і готуйте на пару хвилин 15. Готові пісні голубці викладіть на тарілку, посипте нарізаною зеленою цибулею. При бажанні подайте до цієї страви овочевий
соус на свій смак.