Рецепти приготування салатів з брокколі

Салат з капусти брокколі та петрушки


Салат з капусти брокколі та петрушки
Для приготування салату з броколі на 2-4 порції нам знадобиться:
Капуста брокколі свіжа (суцвіття) - 400 г,
Пучок свіжої петрушки,
Один зубчик часнику,
сіль, чорний мелений перець - за смаком,
рослинне масло (рафінована) - 100 мл або за смаком.
Як приготувати салат:
Обберемо качан брокколі на невеликі суцвіття, промиємо їх під холодною проточною водою і трохи просушимо. Подрібнимо у блендері довільно нарізану петрушку (разом із стеблами) і зубчик часнику, додамо рослинне масло і блендером доводимо до стану пюре. Поливаємо приготовленим соусом капусту, приправимо сіллю та чорним перцем за смаком та дамо постояти хвилин десять. Наш корисний та поживний салат, приготовлений за простим рецептом готовий до вживання.

Брокколі на пару з соусом Бешамель


Брокколі на пару з соусом Бешамель
Для приготування салату на 2-4 порції нам знадобиться:
Суцвіття свіжої капусти брокколі - 600 г,
Жменя кедрових горіхів,
масло вершкове - 40 г,
молоко - 600 мл,
борошно пшеничне - 2 ст. ложки,
мускатний горіх - на кінчику ножа,
сіль, білий мелений перець - за смаком.

Як приготувати броколі на пару з соусом Бешамель: Для початку приготуємо соус бешамель. Для цього в глибокій сковороді розтопимо вершкове масло, додаємо борошно і злегка обсмажуємо, безперервно помішуючи. Не припиняючи помішування, поступово доливаємо молоко (кімнатної температури). На середньому вогні доводимо до легкого кипіння, солимо і зменшуємо вогонь під сковорідкою до мінімуму. Варимо бешамель 45 хвилин, регулярно перемішуючи. Після цього проціджуємо соус та приправимо його білим перцем і мускатним горіхом, при необхідності додамо ще солі.
Поки готується соус бешамель, обберемо капусту броколі на дрібні суцвіття, сполоснемо їх та ставимо готувати на пару хвилин 6, більше не варто, бо втрачаються корисні речовини капусти броколі.

Трішки підігріємо тарілки і викладемо приготовлену на пару капусту, поллємо соусом бешамель та посиплемо кедровими горішками. Одразу подаємо до столу.

Варіант рецепта: якщо хочете зробити соус більш пікантним, то за 3-4 хвилини до кінця варіння додайте в нього 100 грамів тертого пармезану або маленьких шматочків дор-блю. До того ж готову страву можна посипати майораном і подати його з помідорами чері.

Схожі новини по темі Рецепти / Салати і закуски



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль