Чи готували Ви торт Прага

Торт Прага. Рецепт приготування.

Торт Прага. Рецепт приготування.

Для приготування торту Прага нам знадобляться такі інградієнти:


Інгредієнти для бісквіта:
Борошно - 100 г,
Яйця - 5 шт.,
Цукор - 100 г,
Какао - 15 г,
Вершкове масло - 25 г.
Інгредієнти для сиропу:
Цукор - 100 г,
Вода - 100 мл.
Інгредієнти для крему:
Згущене молоко - 200 г,
Яйця - 3 шт. (тільки жовтки),
Вершкове масло - 30 г,
Какао- порошок - 20 г,
Ванілін - на кінчику ножа,
Вода - 100 мл.
Інгредієнти для шоколадної глазурі:
Шоколад - 200 г,
Рослинна олія - 2 ст. ложки.

Торт Прага. Рецепт приготування.

Насамперед потрібно просіяти борошно і какао, а вершкове масло розтопити і потім остудити.
1. Беремо п’ять яєць, відділяємо жовтки, вони нам ще знадобляться і збиваємо міксером до утворення пишної повітряної піни. Перед збиванням, посуд з яєчним білком бажано поставити в холодильник на деякий час (остуджений білок краще буде збиватися).
2. У яєчну масу додаємо борошно та какао, акуратно перемішуючи все силіконової лопаткою. Далі до цієї суміші вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо.
3. Тісто для коржів переливаємо у форму і ставимо у нагріту духовку, випікаємо при температурі 180С приблизно 30-40 хв. Щоб перевірити готовність бісквіта, скористайтеся дерев’яною зубочисткою. При проколюванні готового бісквіту, зубочистка має залишатися сухою. Якщо наш бісквіт вже приготувався, даємо йому остинути, потім розрізаємо на три коржі.
Торт Прага. Рецепт приготування.

4. Далі настав час приготувати сироп для просочення коржів. Беремо 100 грам цукру і заливаємо 100 грамами води. На середньому вогні, помішуючи, щоб розчинився цукор, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. При бажанні можна додати до сиропу трошки коньяку для аромату.
5. Щоб приготувати крем для нашого торту Прага, беремо каструлю і переливаємо згущене молоко, додаємо три жовтки ванілін і 100 мл води. Ставимо на маленький газ і весь помішуємо, поки наш крем не стане густим. По готовності, знімаємо з плити і даємо остинути.
Масло, яке ми заздалегідь вийняли з холодильника, щоб воно розм’якло, збиваємо з какао і поступово додаємо зварений крем. Збиваємо декілька хвилин, щоб утворилася однорідна маса.
6. На велику тарілку викладіть один корж і просочіть його сиропом за допомогою силіконового кулінарного пензлика. Для зручності крем перекладаємо у пакетик, відрізаємо куточок і викладаємо крем спіралькою на корж. Накриваємо наш намащений корж другим і проводимо ті самі операції, що і з першим і накриваємо третім. За допомогою силіконової лопатки обмажте боки і верх торта тонким шаром крему.
Щоб приготувати глазур для нашого торту, потрібно на водяній бані розтопити шоколад, додати дві столових ложки вершкового масла, добре перемішати і дати трохи остинути. Акуратно виливаємо шоколад на поверхню коржа, починаючи з центра і за допомогою широкого ножа розподіляємо глазур рівномірно по поверхні і по боках. Як тільки шоколад застигне, можна наносити шоколадну сітку. Якщо у Вас залишилася шоколадна глазур, то сіточку на поверхні торту Прага можна зробити з неї, або використати 3-4 розтоплених шматочків шоколаду.

Схожі новини по темі Десерти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль