Рецепт приготування поленти з сиром

Рецепт приготування поленти з сиром

Інгредієнти (на 8-12 порцій ):

Кукурудзяне борошно - 300 г,
Вода - 1,5 літра,
Петрушка - 1 пучок,
Сир ( який добре плавиться ) - 200 г,
Вершкове масло - 50 г,
Сіль, чорний мелений перець - за смаком,
Кукурудза ( консервована ) для прикраси - 2 ст. ложки.

Приготування:

Закип'ятити в низькій каструлі воду, посолити, всипати тонкою цівкою кукурудзяне борошно постійно помішуючи (краще робити це вінчиком ). Помішуючи, варити 35-40 хвилин.

Роз'ємну форму для торта (18-20 см в діаметрі) сполоснути крижаною водою і вилити в неї поленту. Дати їй повністю охолонути, витягнути з форми і розрізати кулінарною ниткою на три однакових коржа.

Сир натерти на дрібній тертці (1/5 сиру відкласти в сторону , він знадобиться для посипання), петрушку порубати. Змішати сир і зелень, приправити чорним меленим перцем. Розділити суміш на 2 частини. Перешарувати коржі поленти сирною начинкою. Посипати «пиріг » сиром, що залишився і тертим вершковим маслом, яке ми попередньо заморозили.

Вистелити деко або форму промасленим папером, викласти поленту і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Готувати 20 хвилин. Подавати, прикрасивши зернятками консервованої кукурудзи.

Рекомендація: ви можете приготувати всі складові заздалегідь, а зібрати і запекти поленту тоді, коли наблизиться час подачі основного блюда. На «доготування» у вас піде 25-30 хвилин разом з запіканням, зате полента потрапить на святковий новорічний стіл гарячою.

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль