Страви з яйця. Смачні кулінарні рецепти

  Рецепти

Яйця - корисний і смачний продукт. Без яєць не обходиться жоден святковий і повсякденний стіл, крім того, яйця чудово підходять для кулінарних експериментів.

Нікому ще не вдалося порахувати , скільки всього існує рецептів омлетів і яєчні, запіканок та рулетів, адже навіть один «авторський» інгредієнт, доданий в рецепт, дивним чином змінює всю смакову гаму, і «народжується» нове блюдо. Саме тому яйця ніколи не набридають тим, хто їх любить - розширювати яєчне меню можна до нескінченності.


Страви з яйця. Смачні кулінарні рецепти

Фаршировані яйця з авокадо


Ніжна на смак закуска, яка до того ж чудово виглядає на тарілці.



Інгредієнти (на 5 порцій ):

Яйця ( великі) - 1 десяток,
Авокадо - 2 шт.,
Вершковий сир (типу Маскарпоне ) - близько 200 г,
Сьомга слабо , нарізка - 10 шматочків,
Лимонний сік - 1 ч. ложка,
Рослинна олія - 1 ч. ложка,
Листя салату - 10 шт.

приготування:


Авокадо очистити від шкірки, витягти кісточки, відразу ж полити лимонним соком і розім'яти виделкою або збити блендером. Змішати з вершковим сиром до однорідного стану. Яйця зварити «круто», очистити від шкаралупи, зрізати гострі кінці білка. Акуратно ложкою витягти жовтки і скласти їх в окрему миску. Вкласти в кожне яйце по скибочці риби так, щоб вона розподілилася по стінках, і за допомогою кондитерського шприца заповнити вільне місце, сирноавокадной масою.

Жовток розтерти і обваляти в ньому фаршировані яйця , змащені олією . Загорнути по одному в листя салату і викласти на тарілку.



Варіант рецепта: якщо не хочете возитися з жовтком і з салатними листям, то можете просто зробити з цих двох інгредієнтів підкладку і розставити на ній яйця. Або використовуйте жовтки для приготування якоїсь іншої страви.

Кабачки під яйцем


Страви з яйця. Смачні кулінарні рецепти

Цей варіант швидкого овочевого рагу підійде як гарнір до відварної курки , до стейку з індички або м'ясних котлет.

Інгредієнти (на 4 порції):

Кабачки ( малі) - 4 шт.,
Картопля варена - 4 шт.,
Яйця - 2 шт.,
Приправа універсальна - за смаком ,
Рослинна олія - 4 ч. ложки.

приготування:


Кабачки нарізати дрібними кубиками, викласти на добре розігріту сковорідку з олією. Обсмажити помішуючи до золотистої скоринки. Картоплю нарізати дрібною соломкою, додати до кабачків, посипати приправою і розмішати. Смажити 5 хвилин. Збити до рагу яйця, все ретельно перемішати і готувати ще 1 хвилину.


Варіант рецепта: у цю страву ви також можете покласти пару зубчиків часнику і один солодкий болгарський перець. Паприка ріжеться дрібною соломкою і кладеться перед картоплею, а часник пропускається через прес ( часникодавку ) і додається разом з універсальною приправою.

Омлет сметанковий


Страви з яйця. Смачні кулінарні рецепти


Відмінний поживний сніданок. Крім того, цей омлет можна використовувати в якості основи для рулету.

Інгредієнти (на 2 порції):

Яйця - 4 шт.,
Борошно - 2 ч. ложки,
Сметана - 2 ч. ложки,
Сіль - за смаком,
Рослинна олія для смаження.

приготування:


Яйця збити, додати борошно, сметану і сіль, розмішати так щоб не було грудочок. На сковороду налити трохи олії і вилити отриману масу. Поставити на повільний вогонь , накрити кришкою. Смажити до потрібної вам консистенції.
Варіант рецепта: у такий омлет можна загорнути солону або копчену червону рибу з помідорами і нарізаними кружечками оливками, а також зелену цибулю змішану з рисом.



Омлет з часником


Цей омлет виходить не дуже красивим, зате смачним і ароматним, а готується він за лічені хвилини.

Інгредієнти (на 2 порції):

Яйця ( великі) - 4 шт.,
Часник - 2-3 зубчики,
Хліб білий ( «нарізний» ) - 4 шматочки,
Олія - 1 ст. ложка,
Сіль - за смаком.

приготування:


Хліб нарізати маленькими кубиками, часник - довільно. На сковороді розігріти олію і викласти часник. Після того як піде часниковий запах, додати хліб і перемішати, тут же збити яйця, посолити і знову все ретельно розмішати. Як тільки білок і жовток затвердіють – забираємо з плити. Подавати відразу.

Схожі новини по темі Рецепти



Прокоментувати статтю:

Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2024. Петриків біля якого розташований Тернопіль