Картопляні деруни, тертюхи : поради і рецепти

  Рецепти
Картопляні деруни, тертюхи : поради і рецепти


7 порад, як приготувати деруни чи тертюхи.

Перш ніж готувати деруни, запам'ятайте кілька важливих правил . Дотримуючись їх, ви приготуєте дуже смачні картопляні деруни:


Для дерунів використовуйте картоплю тих сортів, які підходять для смаження.


З тертої картоплі обов'язково віджимайте зайвий сік.


Смажте деруни відразу після приготування тіста на добре розпеченій сковороді.


Щоб картопля відразу не потемніла , додайте в картоплю потерту цибулю, кефір або сметану.


Використовуйте мінімальну кількість борошна для приготування тіста.


Якщо ви готуєте фаршировані деруни, начинку робіть заздалегідь. Рекомендуємо доводити їх до готовності під кришкою або в духовці - інакше деруни можуть пригоріти.


Подавайте деруни гарячими, прямо зі сковороди.


Рецепти приготування дерунів.
Деруни класичні

Картопляні деруни, тертюхи : поради і рецепти

Інгредієнти:
Картопля - 3 шт. ,
Яйце - 1 шт. ,
Масло рослинне ,
сіль ,
Перець чорний .
Приготування:

Картоплю промити, почистити, обсушити і натерти на крупній тертці. Віджати надлишки соку з тертої картоплі, вони вам не знадобляться. Збити в картоплю яйце, посолити і поперчити за смаком, добре перемішати.

У сковороду з розігрітим рослинним маслом викладати столовою ложкою картопляне тісто у вигляді невеликих оладок. Смажити з двох боків до утворення рум'яної скоринки. Подавати деруни гарячими з маслом або сметаною.


Деруни з борошном і сметаною
Iнгредієнти:
Картопля - 6 шт. ,
Яйце куряче - 2 шт. ,
Сметана густа - 2 ст. ложки ,
Борошно пшеничне - 1 ст. ложка ,
Олія - для смаження ,
Зелень кропу - 0,5 пучка ,
сіль ,
Перець .
приготування:

Картоплю промити, почистити, обсушити й натерти на середній тертці. Якщо виділилося багато соку, необхідно злегка віджати картоплю і злити зайву рідину. З'єднати терту картоплю зі сметаною, яйцями, борошном, подрібненим кропом. Все посолити, поперчити і ретельно перемішати. Викладати картопляне тісто невеликими порціями на сковороду з розігрітим маслом. Смажити деруни з двох боків до золотистої скоринки. Подавати гарячими, можна зі свинячими шкварками або свинячою відбивною.


Деруни з грибами
Картопляні деруни, тертюхи : поради і рецепти

Iнгредієнти:
Картопля - 600 г ,
Шампіньйони - 250-300 г ,
Цибуля ріпчаста - 2 шт. ,
Яйце куряче - 2 шт. ,
Борошно - 2 ст. ложки ,
Сметана - 200 г ,
Часник - 1-2 зубчики ,
Зелень за смаком - 0,5 пучка ,
Олія для смаження ,
сіль ,
Перець .
приготування:

Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Гриби дрібно нарізати, обсмажити на олії без кришки майже до готовності. З'єднати з цибулею, посолити, поперчити і трохи обсмажити все разом і дати остинути. Підготовлену картоплю натерти на тертці, з'єднати з цибулею та грибами, додати борошно, яйця, сіль, перець і перемішати. Смажити деруни на олії з двох боків до золотистої скоринки. Для соусу з'єднати сметану, подрібнені часник і зелень, сіль, перець. Подати деруни з соусом.

Схожі новини по темі Рецепти



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль