Як приготувати сир самому

  Рецепти
Як приготувати сир самому

Як приготувати сир з квасного молока

Квасне молоко - це самий простий у приготуванні кисломолочний продукт. Для того щоб отримати квасне молоко, потрібно взяти домашнє молоко і поставити в тепле місце. Для прискорення утворення квасного молока можна додати: на 1 літр - 100 мл кефіру або 1 столову ложку сметани або йогурту.

Після того як молоко скисне, потрібно відокремити сирну масу від сироватки. Для цього необхідно злити скисле молоко у мішок з декількох шарів марлі чи іншого полотна, потім підвісити. Це дозволить відокремити сир від сироватки, на що піде приблизно півдня.

Для прискорення процесу приготування сиру з кислого молока, його необхідно прогріти. Не доводьте продукт до кипіння і не кип'ятіть! Потім слід остудити масу і відкинути на друшляк з марлею або іншим тканинним полотном. Покласти гніт (прес), щоб вийшов більш сухий сир. Можна також його підвісити в марлевому або полотняному мішку.

Чим довше сир залишається висіти або знаходиться під пресом, тим більш щільним і сухим він виходить.

Як приготувати кальцинований сир

Приготувати такий сир в домашніх умовах дуже просто. Приготований таким чином сир має низьку кислотність і особливо добре підходить для дієтичного та дитячого харчування.

Нам буде потрібно:
Молоко - 2 літри,
Молочнокислий кальцій - 3 ч. ложки (12 г).
Приготування:

Молочнокислий кальцій продається в аптеці у вигляді порошку. Його необхідно розчинити в невеликій кількості води, наприклад, в 3-4 столових ложках води. Свіже молоко довести до кипіння, вогонь вимкнути і вводити розчинений молочнокислий кальцій при постійному помішуванні. При цьому молоко перетворюється у сирну масу. Цю масу потрібно охолодити і процідити крізь марлю або іншу тканину, щоб відокремити сироватку від сиру. Сир можна підвісити для того, щоб він краще стік. З 2 літрів молока вийде 300-350 грамів сиру.

Як приготувати сир самому
2 способи приготування сиру з кефіру
Теплий спосіб

Кефір необхідно поставити в тепле місце для більш швидкого відділення сироватки. Коли сироватка почне відділятися, поставити ємність з кефіром на водяну баню і прогріти для кращого і швидкого відділення сироватки від сирної маси. Потім відкинути сирну масу в марлевий або тканинний мішок і підвісити для того, щоб зайва сироватка стекла.

Можна використовувати більш швидкий спосіб, при якому йде безпосереднє нагрівання сиру, наприклад, в каструлі на тихому вогні, до утворення сирної маси і сироватки. Цю масу можна доводити до кипіння.


Холодний спосіб

1 літр кефіру в пакеті або упаковці помістити в морозильну камеру на 2-3 доби, потім дістати і вийняти з пакету заморожений кефір. Помістити його в друшляк з марлею і почекати, поки стече сироватка і залишиться ніжний і дуже смачний сир.
Старовинні рецепти світової кулінарії швидкого приготування сиру.


Скир

Свіжоприготовлене кисле молоко змішати в співвідношенні 1:1 з доведеним до кипіння свіжим молоком. Наприклад, 1 літр молока довести до кипіння і влити 1 літр кислого, залишити суміш на тихому вогні хвилини на 3. Як тільки молочний згусток відокремиться від сироватки, зняти з вогню і відкинути сир на друшляк.

Iримшик

Готується так само, як скир, але кип'ятити суміш молока і кислого можна хвилин 5, пропорції кисляку і свіжого молока - 1:2.

Єжегей

Пропорції кисляку і свіжого молока 2:1, готується так само, як скир, але без кип'ятіння: кисляк потрапляючи в молоко, тут же відокремлює сироватку від сирного згустку. Після змішування молока і кисляку, вимикають вогонь, дають охолонути і відкидають на друшляк готовий сир.

Домашній сир з кефіром і зеленнюНам буде потрібно:
Сир - 150 г,
Кефір - 100 мл,
Цукор - 1-2 ст. ложки,
Сметана - 2-4 ст. ложки.
Приготування:

Сир викласти в чашу блендера, додати подрібнену зелень, кефір, цукор і збити. Викласти сирну масу на тарілку, додати сметану. Кефір можна замінити молоком або йогуртом.

Домашній сирний крем з полуницею
Як приготувати сир самому

Нам буде потрібно:
Сир - 250 г,
Яйце куряче - 1 шт.,
Вершки (жирні) - 100-150 г,
Ваніль - на кінчику ножа,
Цукор - 1-2 ст. ложки,
Полуниця - 200 м.
Приготування:

Сир збити з цукром, яйцем і невеликою кількістю ванілі. Вершки збити до густого стану і акуратно змішати з сирною масою. Викласти в креманки, додати розрізані навпіл ягоди полуниці. При бажанні яйце з рецепту можна видалити.


Сироватка - дуже корисний продукт. Використовуйте її для приготування млинців і різної випічки, фруктових або овочевих напоїв на її основі.

Схожі новини по темі Рецепти



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль