Святкові страви: Запечена свиняча грудинка у фользі.

Святкові страви: Запечена свиняча грудинка у фользі.


Інгредієнти:

Грудинка свиняча м'ясна без кістки - близько 700 г,
Часник - 5 середніх зубчиків,
Сіль, чорний мелений перець, перець горошком, лавровий лист - за смаком.

Грудинку промити і обсушити. Нашпигувати часником, натерти меленим перцем і сіллю, покласти в підходящу посуд, поставити під гніт і прибрати в холодильник мінімум на три години, а краще - на добу. Якщо хочете, щоб ваше м'ясо мало смак копченого, можете скропити його коптильною рідиною.

Дістати свинину з холодильника, очистити зайву сіль і перець, взяти відповідний за розміром шматок фольги, покласти на неї м'ясо і посипати з усіх боків перетертим в руках лавровим листом і чорним перцем горошком. Загорнути м'ясо у фольгу так, щоб рідина, яка буде утворюватися при запіканні, не просочилася назовні. Покласти на деко і поставити в духовку на 1,5-2 години при температурі 180 градусів.

Можна запекти грудинку і в аерогрилі - на низькій решітці, 1 годину при температурі 200 градусів.

Дати грудинці охолонути, не розгортаючи фольгу і не витягуючи м'ясо з духовки або аерогриля. Перед подачею на стіл нарізати тонкими скибочками. Подавати з хріном або гірчицею.

Схожі новини по темі Рецепти / М'ясні страви



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль