Великодні святкові страви: Пироги з капустою.

Великодні святкові страви: Пироги з капустою.


Інгредієнти:

Для тіста:

Дріжджі сухі - 1 пакетик,
Маргарин - 125 г,
Рослинна олія - 2 столові ложки,
Сіль - 1,5 чайні ложки,
Цукор - 2 столові ложки,
Яйця - 2 штуки,
Молоко - 0,5 літра,
Борошно - 8 склянок.

Для начинки:
Капуста - 1,5 кг,
Яйця - 4 штуки,
Масло вершкове розтоплене - 30-40 г,
Молоко - 1,5 склянки,
Сіль - 0,5 чайної ложки.

У розігрітий маргарин влити молоко, додати яйця, сіль, цукор, борошно, попередньо перемішане з дріжджами, і рослинне масло. Замісити тісто. Залишити на 2 години.



Начинка:


Рубану капусту відварити в молоці, відкинути на друшляк, дати стекти рідині. Яйця відварити круто, остудити, порубати. Змішати з капустою, вершковим маслом і сіллю.

З отриманого тіста і начинки сформувати три закритих пирога, дати їм постояти ще 15-20 хвилин під рушником. Наколоти тісто вилкою. Випікати до готовності. Змастити маслом, накрити і дати трохи «відпочити».

Як варіант - замість капустяної начинки можна зробити рибну або м'ясну. Можна так само для рум'яності тіста перед випіканням змастити пироги жовтком.



Зі Світлим Христовим Воскресінням вас! І приємного апетиту!

Схожі новини по темі Святкові рецепти / Випічка



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль