Салат Грецький: як приготувати правильно?

Салат Грецький: як приготувати правильно?


Салат Грецький класичний.

Інгредієнти:

Помідори свіжі стиглі - 3 шт.,
Огірки (невеликі) - 3 шт.,
Цибуля салатна (червона) - 1 шт.,
Маслини (великі з кісточкою) - 1 баночка (або 300 г),
Сир Фета -180 г,
Орегано (сухе) - 0,5 ч. ложки,
Оливкова олія - 50-70 мл,
Мелений чорний перець,
Сіль.

Приготування:


Помідори і огірки нарізати великими шматочками. Викласти в салатник. Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями, додати до огірків і помідорів. На цибулю викласти маслини і нарізаний кубиками сир Фета. Посипати сухим орегано, сіллю, перцем. Полити салат оливковою олією. Можна подавати не перемішуючи.



Салат Грецький з солодким перцем.

Салат Грецький: як приготувати правильно?


Інгредієнти:

Перець солодкий (великий) - 1 шт.,
Огірок (невеликий) - 1 шт.,
Помідори - 2 шт.,
Маслини (з кісточками) -100 г,
Фета (овечий) -100 г,
Лимонний сік - 2 ст. ложки,
Цибуля (червона) - 0,5 шт.,
Олія оливкова - 2 ст. ложки,
Орегано (сухе) - 2 щіпки,
Базилік (свіжий) - 2 гілочки,
Сіль,
Перець.

Приготування:


Помідори і огірки нарізати крупно. Перець нарізати кільцями, попередньо видаливши серцевину. Нарізати цибулю тонкими півкільцями. Змішати інгредієнти в мисці, додати маслини. Сир Фета нарізати дрібними кубиками, викласти в центр салату. Посипати орегано, перцем, сіллю. Сік лимона змішати з оливковою олією, полити салат. Прикрасити салат листочками базиліку.



Салат Грецький з сардинами.

Салат Грецький: як приготувати правильно?


Інгредієнти:

Сардини (консерва в оливковій олії) - 1 баночка,
Помідори черрі -200 г,
Огірки (середнього розміру) - 2 шт.,
Маслини (з кісточкою) -60 г,
Сир Фета -100 г,
Листя салати -50 г,
Оливкова олія - 3 ст. ложки,
Винний оцет (білий) - 1 ст. ложка,
Базилік - 1-2 гілочки,
Спеції.

Приготування:


На дно посуду викласти салатні листя. Сардини вийняти з банки, розділити на дві частини, викласти в миску. Додати крупно порізані огірок і помідори черрі, маслини. Полити салат олією і оцтом. Викласти по центру кубики сиру Фета. Прикрасити салат листочками базиліку. При бажанні можна додати трохи каперсів.



Салат Грецький з куркою.

Салат Грецький: як приготувати правильно?


Інгредієнти:

Куряча грудка (гриль, відварна, запечена) - 1 шт.,
Огірок - 1 шт.,
Помідори - 2 шт.,
Перець (солодкий) - 1 шт.,
Маслини (з кісточками) -100 г,
Фета (овечий) -100 г,
Цибуля (червона) - 0,5 шт.,
Оливкова олія - 2 ст. ложки,
Лимонний сік - 2 ст. ложки,
Орегано (сухе) - 2 щіпки,
Базилік (свіжий) - 2 гілочки,
Сіль,
Перець.

Приготування:

Курячу грудку розрізати упоперек на тонкі скибочки. Приготувати грецький салат, як в рецепті з солодким перцем (див. вище). Викласти скибочки курячої грудки по краю тарілки.

Схожі новини по темі Рецепти / Салати і закуски



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль