Як приготувати соус сацебелі.

  Рецепти / Соуси
Для приготування соусу "сацебелі" нам знадобиться
Томатна паста (густа) - 200 г
Вода - 200 г
Кінза - 2 Пуч.
Часник - 4-5 зуб.
Аджика (не соус, а приправа в баночці) - 1 ч. л.
Оцет (столовий) - 1 ч. л.
Сіль (за смаком) - 1 ч. л.
Перець чорний (мелений) - 0,25 ч. л.
Хмелі-сунелі - 1 ст. л.

Як приготувати соус сацебелі.

Жоден поважаючий себе ресторан кавказької кухні не пригощає своїх відвідувачів покупним соусом. Тільки своїм, саморобним.

Ви ніколи не зробите хорошого соусу, якщо у вас погана томат-паста. Паста повинна бути смачною, густого червоного кольору і не капати з ложки. Це - неодмінна умова. Є така? Тоді вперед!

Цікаво, що в перекладі з грузинського "сацебелі" - соус. Теоретично, цим словом раніше називали будь який соус. А як назву, це слово "приклеїлося" саме до томатного соусу.


Як приготувати соус сацебелі.

Ріжемо кінзу дрібно, але без фанатизму. Не використовуємо блендер, тільки руками. Розміром шматочків не заморочуватися: у нас "живий" соус. Вам здається, що зелені багато? Ні, нормально.


Як приготувати соус сацебелі.

Додаємо до зелені часник, продавлений через часникодавку, столову ложку з верхом хмелі-сунелі, оцет, перець і аджику. Ось аджики можете поки покласти поменше.

Ще врахуйте, що справжня гострота проявиться трохи пізніше, коли соус постоїть з годинку, а то й більше. Запропонована гострота може звалити з ніг непідготовленого. Врахуйте це. І краще на перший раз поменше аджики.


Як приготувати соус сацебелі.

Перетираємо все це в ароматну пасту. Додаємо томат і перемішуємо.

Додаємо воду. Воду можете додавати поступово, не всю відразу. Все залежить від густоти вашого томату і від вашого бажання. Приблизне співвідношення 1:1. Води можна і трохи менше. Добре перемішуємо. І солимо. На свій смак.

Все, наш сацебелі готовий. Можете злити його в баночку з кришкою, що загвинчується. У холодильнику може стояти спокійно протягом тижня і більше.

Каша, м'ясо, котлети, макарони, чебуреки, пиріжки, навіть просто хліб з цим соусом заграють веселкою смаку! Єдине, що не любить цей соус - розігріву. Не розігрівайте його! Вживайте тільки в такому ось "живому" вигляді.


Смачного вам і вашій родині!

Схожі новини по темі Рецепти / Соуси



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль