Як засолити сало.

Як засолити сало
Як засолити сало

Для того щоб отримати таке чудове сало, його треба спочатку правильно вибрати.

Як вибрати сало для засолювання? 1. Для соління треба вибрати сало біло-рожевого кольору, товщиною не менше 3-4 сантиметрів. 2. Сало повинно бути свіжим, м'яким. Для цього краще купувати його на колгоспних ринках, де є домашня свинина. Попросіть у продавця ніж або спеціальну залізну вилку, проткніть сало в декількох місцях: якщо ніж легко входить, то сало м'яке і при засолюванні вийде смачним. 3. Вибирати для засолювання треба такі шматки сала, де м'яса нема зовсім або є лише невеликі вкраплення м'яса. 4. Якщо ви любите солити сало з прошарками м'яса, то краще вибрати сало зі світлими м'ясними прошарками. Головне, щоб кількість м'яса не перевищувало кількості сала. 5. Для засолювання сала в банці, краще використовувати товсте сало з тонким прошарком м'яса або без нього. 6. При купівлі сала звертайте увагу на шкірку: вона повинна бути чистою, без щетини. Понюхайте її, шкурка повинна смачно пахнути. Можна запитати у продавця, чим смолили сало: якщо сало смолили соломою, то вам дуже пощастило, це буде найсмачніше сало для соління.
Сало засолене в банці. Для засолювання сала в банці, нам знадобиться: Сало - 2 кг, Сіль - за потреби, Спеції за бажанням. Як засолити сало в банці:

Наріжте сало на шматки не більше 7 см і не менше 4 см. На дно банки і в окрему тарілку насипте сіль. Умочіть 2-3 шматка сала в солі і укладіть в банку. Потім ще 3-4 шматки умочіть в солі і укладіть в банку. Тепер засипте сіллю отвори з боків і між салом. Так набивайте банку до горлечка, в кінці засипте сіллю всі вільні місця, накрийте кришкою, залиште на добу при кімнатній температурі, потім поставте банку в холодне місце.

Через тиждень сало готове, можна діставати і їсти, потрібно лише прибрати зайву сіль. Решту сала з сіллю зберігайте в холодному місці.

Сало засолене з часником.
Сало засолене з часником
Сало засолене з часником
Для пиготування сала з часником, нам знадобиться: Сало (з невеликим прошарком м'яса) - 2 кг, Сіль - 300-500 г, Часник - від декількох зубчиків до 1 голівки, Перець чорний, червоний або запашний - 1-2 ч. ложки, Лавровий лист. Як приготувати сало з часником:

Попередньо сіль потрібно змішати з різними спеціями: чорним, червоним або запашним перцем. Насипати на дно невеликий шар солі. Зробити на шматках сала надрізи, як би розтинаючи сало на квадрати шириною 5-6 см, не розрізаючи при цьому шкірку. Нашпигувати сало розрізаними на 2-3 частини зубчиками часнику. Засипати сало засоленою сумішшю, додати лавровий лист. Викласти (при необхідності) ще шар сала, засипати засоленою сумішшю.

Залиште сало на кухні на добу, через добу поставте сало в холодне місце або в холодильник. Через 3 дні сало готове. Тепер можна відрізати 1 квадратик сала, зчистити сіль і насолоджуватися незвичайним смаком. При бажанні в момент засолювання можна додати пряні трави.

Щоб сало в солі не старіло, його можна після засолювання зберігати в морозилці, а в банці, якщо вона закатана, сало можна зберігати роками і воно не старіє.

Схожі новини по темі Рецепти / Салати і закуски



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль