Новорічний стіл для тих, хто постить

Салат з бантиками і овочами

Інгредієнти:
Макарони бантики - 100 г,
Помідори - 2-3 шт.,
Квасоля стручкова - 150 г,
Часник - 1-3 зубчики,
Зелена цибуля - за смаком,
Зелень петрушки - небагато,
Зелень кропу - небагато,
Листочки базиліка - небагато,
Спеції.


Приготування:

Квасолю відварити на пару до повної готовності. Помідори нарізати великими кубиками або часточками, зелень і часник подрібнити. Часник розім'яти з сіллю. З'єднати овочі, зелень, часник з квасолею, перемішати.

Відварити макарони бантики (твердих сортів) в підсоленій воді до готовності, воду злити. Додати овочі із зеленню, перемішати. Викласти макаронний салат на блюдо, прикрасити листям базиліка.


Салат з редьки
Новорічний стіл для тих, хто постить


Інгредієнти:
Редька (велика) - 1 шт.,
Морква (велика) - 1 шт.,
Цибуля зелена - 1 пучок,
Кріп,
Виноградний оцет - трохи,
Спеції.

Приготування:

Морква і редьку очистити. Нашаткувати їх тонкою соломкою. Зелену цибулю і зелень подрібнити. Усе з'єднати в салатник, посолити, поперчити, перемішати. Заправити салат виноградним оцтом.



Салат з солоними грибами

Інгредієнти:
Гриби (солені) - 180 г,
Картопля (середній) - 2 шт.,
Морква - 1 шт.,
Лук салатний - 1 шт.,
Капуста (білокачанна) - 100 г,
Зелень (кріп, петрушка) - небагато,
Горіхове масло,
Спеції.


Приготування:

Відварити у воді картоплю і морквину в шкірці. Потім воду злити, овочі остудити, очистити, нарізати середнім кубиком. Перекласти овочі в салатник.

Гриби, при необхідності, промити. Великі гриби подрібнити. Огірки нарізати середнім кубиком, капусту нашаткувати тонко (пом'яти небагато з сіллю), цибулю нарізати тонкими півкільцями. Додати все це в салатник, приправити спеціями і перемішати. Полити салат олією, посипати подрібненим кропом і зеленню.



Смажена риба

Новорічний стіл для тих, хто постить

Інгредієнти:
Філе риби (за смаком) - 4 шт.,
Масло пісне - 2-3 ст. ложки,
Борошно пшеничне - 2 ст. ложки,
Сухарі для обсипання - за потребою,
Спеції.


Приготування:

Філе риби промити, обсушити рушником і натерти спеціями. Для пісного панірування необхідно борошно заварити двома-трьома ст. ложками окропу, добре перемішати, щоб розійшлися грудочки, остудити і розвести холодною водою до потрібної консистенції. Обваляти філе в борошняній паніровці, потім в сухарях і смажити на пісному маслі на сковороді з двох сторін до готовності.



Запечений короп, фарширований гречаною кашею

Інгредієнти:
Карп свіжий - 1 шт.,
Каша гречана (відварена) - 1-1,5 склянки,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Морква - 1 шт.,
Масло пісне,
Сухарі панірувальні,
Спеції.


Приготування:

Карпа підготувати і зробити паралельні надрізи з боків тушки, натерти сіллю і перцем зовні і всередині. Цибулю і моркву очистити, подрібнити, потушкувати на сковороді з невеликою кількістю масла до м'якого стану, додавши трохи спецій. Щоб виключити тушіння овочів на маслі, можна зтушити їх, додавши невелику кількість води.

У заздалегідь відварену гречану крупу додати пасеровку, перемішати і набити фаршем тушку риби. Деко застелити папером для запікання. Посипати папір невеликим шаром панірувальних сухарів, викласти фаршированого гречкою коропа, можна його також посипати сухарями і запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-35 хвилин. Можна також коропа помістити в рукав для запікання, проколоти в ньому кілька отворів і запекти.



Перець, фарширований овочами

Інгредієнти:
Перець солодкий - 1 кг,
Морква (велика) - 1 шт.,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Селера (корінь) - 0,5 шт.,
Цвітна капуста - 200 г,
Помідори - 4 шт.,
Кріп,
Петрушка,
Спеції.

Приготування:

Цибулину подрібнити, моркву і селеру нашаткувати тонко або подрібнити на крупній тертці, цвітну капусту розділити на суцвіття, помідори нарізати великим кубиком. Всі овочі з'єднати в каструлі, варити з невеликою кількістю води до на пів готовності, рідина в підсумку повинна випаруватися.


Овочеву суміш з'єднати з подрібненою зеленню петрушки, кропу і спеціями, перемішати. Нафарширувати підготовлені перці цією сумішшю. Скласти перці в каструлю, залити невеликою кількістю води (у воду заздалегідь додати трохи спецій) і тушкувати під кришкою до готовності.




Плов з фруктами і гарбузом
Новорічний стіл для тих, хто постить


Інгредієнти:
Рис - 1 склянка,
Яблуко - 2 шт.,
Айва - 2 шт.,
Гарбуз - 400 г,
Родзинки (без кісточок) - 2 жмені,
Пісне масло - 50-100г,
Спеції.

Приготування:

Фрукти очистити від шкірки і насіння, нарізати середніми кубиками. Гарбуз очистити від шкірки, нарізати середніми кубиками. У каструлю налити олії, підігріти і викласти кубики гарбуза. На гарбуз викласти половину промитого рису. З'єднати фрукти і родзинки, перемішати і викласти на рис. Фрукти з родзинками засипати рисом що залишився. Залити все підсоленою і поперченою водою так, щоб вона злегка покривала рис. Готувати плов під кришкою на тихому вогні приблизно 30-40 хвилин. У даному рецепті масло можна не використовувати.

Схожі новини по темі Рецепти / Святкові рецепти



Прокоментувати статтю:

Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Зображення Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Кулінар Смачні св'яткові кулінарні рецепти з фото. Св'яткові страви та страви на щодень, салати та закуски, страви з м'яса, курки, риби. Св'яткові страви на фуршетний стіл.
Copyright ©2011-2017. Петриків біля якого розташований Тернопіль