Місячний посівний календар на жовтень 2012

Місячний посівний календар на жовтень 2012

1 жовтня , понеділок. Місяць у знаку Овна, спадаючий. Зачищаємо сад від сухих гілок і листя, город - від рослинних відходів. Несприятливий день для роботи з рослинами. Можна боротися зі шкідниками та хворобами на присадибній ділянці. Зменшуйте поливи кімнатних рослин, припиняйте підживлення квітів, які готуються до періоду спокою.

2 жовтня , вівторок. Місяць в знаку Тельця, спадаючий. Сіємо під зиму шпинат, кріп, петрушку, моркву. Робіть передзимові посіви однорічних квітів, часнику і коренеплодів. Очищайте сад від листя, вкривайте троянди, клематиси і теплолюбні чагарники. Складайте компостні купи.

3 жовтня , середа. Місяць в знаку Тельця, спадаючий. Висаджуємо під зиму часник і черемшу. Висівайте зелень і цибулю в теплицях і на підвіконні. Позривайте яблука і груші які залишилися. Закладайте їх на зберігання. Готуйте дерева і кущі до зими, скопайте землю в пристовбурних колах і навколо ягідників.

4 жовтня , четвер. Місяць в знаку Близнюків, спадаючий. Початок місяця - останній термін для висадки тюльпанів і гіацинтів. Завершуйте роботи в саду: очистіть фруктові дерева від сухих і гнилих плодів. Можна робити заготовки та консервувати овочі, варити варення з яблук і груш, маринувати і солити гриби.

5 жовтня, п'ятниця. Місяць в знаку Близнюків, спадаючий. Розмножуємо смородину живцями, висаджуємо нові ягідні кущі. Вкриваємо на зиму цибулинні, теплолюбні багаторічні квіти, декоративні кущі. Побіліть стовбури плодових дерев, забезпечте їм захист від гризунів.

6 жовтня, субота.Місяць в знаку Близнюків, спадаючий. Прибираємо останні коренеплоди - буряк, моркву, селеру, петрушку. Продовжуйте побілку садових дерев, прийміть заходи щодо захисту від гризунів. Догляньте за кімнатними ліанами і рослинами які в’ються. Видаліть сухі і жовті листя. Розрихліть землю в горщиках.

7 жовтня, неділя. Місяць у знаку Рака, спадаючий. Підлийте і підгодуйте кімнатні рослини. Укорінюйте живці з соковитих стебел і фікусів. Знижуйте температуру для рослин, які на зиму «засинають»

8 жовтня, понеділок. Місяць у знаку Рака, спадаючий. Кращий день для закваски капусти - буде смачною і хрусткою. Скористайтеся рекомендаціями попереднього дня. Готуйте багаторічні рослини до зими: обріжте під корінь і прикрийте землею.

9 жовтня, вівторок. Місяць у знаку Лева, спадаючий. Готуємо до зимівлі сад: обрізаємо гілки, видаляємо гнізда шкідників. Засолюйте гарбузи і мочіть яблука. Викопуємо хрін і закладаємо його на зберігання. Добре копати колодязь або бурити свердловину. Очищайте водойми і готуйте водні рослини до зимівлі.

10 жовтня, середа. Місяць у знаку Лева, спадаючий. Доглядаємо за газоном: косимо і згрібаємо траву, "розчісуємо" граблями. Можете зробити букети або складати композиції із сухоцвіті. Видаліть поросль у бузку і жасмині, скопайте землю навколо кущів. Повикопуйте і просушіть жоржини та інші бульбові квіти.

11 жовтня, четвер. Місяць в знаку Діви, спадаючий. Здорові залишки рослин закладаємо в компостну купу. Сприятливий день для засушування і заморожування овочів, фруктів та лісових ягід. Соліть і маринуйте гриби. Замульчуйте землю на клумбах і в квітниках. Зробіть укриття для теплолюбних рослин.

12 жовтня, п'ятниця. Місяць в знаку Діви, спадаючий. Видаляємо дику поросль в саду і у щеплених троянд. Приділіть увагу кімнатним рослинам. Підгодуйте комплексним мінеральним добривом рослини які цвітуть взимку. Зріжте листя алое і золотого вуса для приготування лікувальних настоянок.

13 жовтня, субота. Місяць в знаку Діви, спадаючий. Мульчуємо багаторічні квіти перегноєм або компостом. Займайтеся кімнатними рослинами. Закінчуйте роботи з підготовки саду до зими. Очистіть ділянку від листя, замульчуйте землю, позакладайте компостні купи.

14 жовтня, неділя - Місяць у знаку Терезів, спадаючий. Ретельно поливаємо сад перед зимівлею.

15 жовтня, понеділок. Новолуння. Місяць у знаку Терезів. Гортаємо каталоги насіння, продумуємо весняні посадки. Не навантажуйте себе роботою. Кімнатні рослини не турбуйте. Увечері займіться плануванням посадок і заходів з благоустрою ділянки в наступному сезоні.

16 жовтня, вівторок. Місяць у знаку Скорпіона, зростаючий. Прибираємо на зимівлю поливальні шланги, лійки та інші ємності. Висівайте в теплицях або на підвіконнях петрушку, коріандр, базилік, кріп та іншу пряну зелень. Прийміть заходи для захисту від шкідників і гризунів в саду і сховищах.

17 жовтня, середа. Місяць у знаку Скорпіона, зростаючий. Копаємо ями для весняної посадки фруктових дерев. Проведіть передзимові посіви петрушки, кропу і часнику.

18 жовтня, четвер. Місяць в знаку Стрільця, зростаючий. Готуємо до зимівлі Рози: зрізуємо хворі пагони, укутуємо. День підготовки саду до зими. Повкривайте стовбури дерев, попідв'язуйте ягідники, замульчуйте в пристовбурних колах. Сортуйте насіння, відбирайте здорові картопляні бульби на посадку.

19 жовтня, п'ятниця. Місяць в знаку Стрільця, зростаючий. Видаляємо пасинки і вусики у винограду, підрізаємо лозу, укутуємо. Продовжуємо готувати сад і город до зими. Працюємо з посадковим матеріалом і насінням квітів та овочів. Починайте підсвічувати кімнатні рослини. Відрегулюйте температуру і вологість повітря.

20 жовтня, субота. Місяць у знаку Козерога, зростаючий. Перекопуємо землю. Добре внести добрива. Висівайте коренеплоди в закритому ґрунті, робіть передзимові посіви холодостійких однорічних квітів. Підлийте кімнатні рослини і подбайте про додаткове освітленні для них.

21 жовтня, неділя. Місяць у знаку Козерога, зростаючий. Підлийте та удобріть квітучі взимку рослини, збільшуйте вологість повітря.

22 жовтня, понеділок. Місяць в знаку Водолія, зростаючий. Чистимо, заточуємо, змащуємо і відправляємо на зберігання інвентар. Сприятливий день для санітарної обрізки фруктових дерев та ягідних кущів. Займайтесь прибиранням у сховищах та господарських приміщеннях. Квіти не поливайте і не підживляйте.

23 жовтня, вівторок. Місяць в знаку Водолія, зростаючий. Якщо дозволяє погода, проводимо підзимові посадки. Проведіть профілактичні заходи по боротьбі з шкідниками і хворобами саду. Поливати в цей день не варто.

24 жовтня, середа. Місяць у знаку Риб, зростаючий. Чистимо і дезінфікуємо парники і тепличні конструкції. Нічого не садіть і не сійте. Завершуйте очистку саду та городу від листя, бадилля та бур'янів. Розрихліть землю в квіткових горщиках, регулюйте температуру і вологість повітря.

25 жовтня, четвер. Місяць у знаку Риб, зростаючий. Займаємося садом: обрізаємо, укутуємо - словом, готуємо до зими. Проведіть поливи молодих плодових дерев і ягідних кущів. Це забезпечить їм благополучну зимівлю. Вологолюбні кімнатні рослини поставте в піддони з водою, обприскайте і полийте.

26 жовтня, п'ятниця. Місяць у знаку Овна, зростаючий. День несприятливий для контакту з рослинами. У теплиці посадіть грибницю, посійте пряні і лікарські трави.

27 жовтня, субота. Місяць у знаку Овна, зростаючий. Закінчуємо необхідні роботи в саду і городі. Посадками, поливом і підгодівлею не варто займайтеся. Продезінфікуйте теплиці та парники, провітріть сховища. Обприскайте інсектицидним розчином кімнатні рослини від шкідників і хвороб.

28 жовтня, неділя. Місяць у знаку Овна, зростаючий. Рекомендації вчорашнього дня в силі. Додайте освітлення світлолюбним кімнатним рослинам. Вкривайте теплолюбні багаторічні рослини, продовжуйте роботи з підготовки саду до зими.

29 жовтня, понеділок. Місяць в знаку Тельця. Повний місяць - день спокою. Читаємо спеціалізовану літературу. Несприятливий день для всіх робіт. Можна тільки поливати й підгодовувати кімнатні рослини які цвітуть взимку. Пам'ятайте про додатковому освітленість і вологість повітря.

30 жовтня, вівторок. Місяць в знаку Тельця, спадаючий. Якщо клумби не укриті листям, утеплюємо компостом, перегноєм.

31 жовтня, середа. Місяць в знаку Близнюків, спадаючий. Присвячуємо день боротьбі з гризунами. Підв'язуйте та вкривайте на зиму молоді кущі смородини та аґрусу. Утеплюйте троянди і клематиси.

Схожі новини по темі Домівка / Посівний календар



Прокоментувати статтю:

Народний календар

Народний та церковний календар свят. Березень

Народний та церковний календар свят. Березень

Березень – первісток весни, спадкоємець лютого, провісник квітня, ранок весни і ранок року. Це...

Традиції, прикмети, прислів’я

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Українські традиції, прикмети, прислів’я. Березень

Перший весняний місяць Березень, господар полів та лісів, котрий, як сказав поет, білим поясом...